Boek & theater proeverijpresentatie: Wim Daniels

Woensdag 13 november 2019 om 20.15 u in Theater De Leest in Waalwijk.

Georganiseerd door Theater De Leest en de Bibliotheek Waalwijk

Op deze bijzondere avond schotelen wij u de boeken die dit seizoen in een toneelbewerking in ons theater te zien zijn, op een luchtige manier voor. Er zijn korte boekpresentaties, gesprekken met bijzondere gasten en er worden theatertrailers vertoond. De avond wordt gepresenteerd door niemand minder dan taalkundige en schrijver Wim Daniels. 

Te gast zijn regisseur Ignace Cornelissen, schrijfster Roos Schlikker en bibliotheek-collectioneur Tilly Pluk.

Ignace Cornelissen vertelt over zijn werk als regisseur en in het bijzonder over Tonio, het toneelstuk naar de bekroonde gelijknamige roman van A.F.Th. van der Heijden. Ook komt de voorstelling De tolk van Java, de bestseller van Alfred Birney, aan bod, waarvoor Cornelissen de toneelbewerking schreef.

Roos Schlikker, schrijfster en columniste bij o.a. het Parool en Libelle, vertelt onder andere over haar werk als scriptschrijfster voor het toneelstuk ‘Doet Sneeuw Pijn’ naar het boek van Carolien Spaans.

Tilly Pluk verslindt als inkoper van boeken en films van de bieb alles wat los en vast zit. Zij zal kort de inhoud van de verschillende boeken toelichten.