Koken met Elvis

Van Lee Hall

Première: Productiehuis Het Gevolg Turnhout, maart 2006

Met Matthias Sercu, Eva Schram, Steve Aernouts en Soetkin Verwilt

Hij leeft! Hoewel, hij zit in een rolstoel, verlamd van teen tot oor. Een Elvis-imitator die tot weinig heupgeschud in staat lijkt, laat staan dat er nog vrouwen zijn die gillend aan zijn olifantenpijpen hangen. Zijn vrouw alleszins niet, zij is aan de drank en weigert bovendien haar eten binnen te houden. Dat eten wordt met containers tegelijk door dochter Naomi opgediend; het arme kind lust er wel pap van en dat is er aan te zien.

En daar verschijnt, temidden van dit familiaal slagveld, een jonge man, niet eens onaantrekkelijk. Beide vrouwen storten zich vol overgave met hun complexen en eetstoornissen op hem. Het enige dat hem rest is omdraaien en zo snel mogelijk wegvluchten.

Geen vrolijkheid dan, in deze miserie? Toch wel, al snel blijkt dat Elvis niet zo levenloos is als hij lijkt.

Lee Hall schreef deze gitzwarte, licht absurde komedie in 2000.
Hall (°1966), vooral bekend als scenarist van het kassucces Billy Elliot, gebruikt in zijn teksten elementen uit de populaire cultuur om ‘het ongewone in gewone mensenlevens’ uit te drukken. Hij neemt herkenbare situaties en personages en laat ze vervreemden, soms tot het absurde, om zo te illustreren dat alles anders is dan je denkt.

Regie: Ignace Cornelissen
Vertaling: Hugo Matthijsen
Muziek: Florejan Verschueren
Dramaturgie: Bram Verschueren
Scenografie: Niek Kortekaas
Kostuums: Chris Snik
Producent: Productiehuis Het Gevolg

‘Mooie regie van Ignace Cornelissen’ (Eddy Vaes in Zone 03)